Толокно житнє (збагачує раціон натуральними вітамінами, мінералами, антиоксидантами, клітковиною,
75 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Немає в наявності
- Код: 45042
- +380 (66) 871-10-90
- +380 (73) 871-10-90
Опис
Струмово житнє — показано для поліпшення роботи серцево-судинної системи.
Продукт простий у приготуванні, може бути застосований для щоденного вживання, корисний дітям і дорослим будь-якого віку та різновиду діяльності. Особливо толокно підійде поціновувачам натуральної їжі, що дотримуються принципу — здоров'я не купиш, але можна купити живлення для здоров'я.
Корисні властивості
- оздоровлює серцево-судинну систему;
- покращує функцію кровотворення;
- сприяє нормалізації артеріального тиску;
- має загальнозміцнювальні властивості;
- допомагає регулювати рівень цукру та холестерину в крові;
- має позитивний вплив на роботу дихальної системи;
- має протизапальний ефект.
Склад
Струмово житнє з пророщеного зерна.
Спосіб застосування
2 столові ложки Товщина житнього залити склянкою (200 мл) гарячої води або молока, ретельно перемішати. Настояти 10-12 хвилин. Додати за смаком сіль, мед, фрукти або горіхи.
Докладніше про корисні властивості толоку
Струмо — це продукт із цільного зерна, отриманий за особливою технологією. Спочатку зерно найвищої якості (тільки таке зерно здатне прорости) промивають і поміщають у вологе та тепле середовище для його проростання. Під дією вологи та температури в зерні відбувається його пробудження і природна ферментація. Зерно використовує весь свій природний потенціал для проростання: синтезуються нові біологічні речовини та збільшується кількість наявних. У нашому випадку, всі вони залишаються в зерні — не «входять» в проросток. Отже, активізуються й примножуються всі корисні властивості зерна, а також забезпечується його оптимальне засвоєння організмом. Надалі зерно підсушують і подрібнюють через перетирання, застосовуючи зусилля зсування — ніби розбурхують у ступі. У результаті, готовий продукт — волокно — стає унікальним джерелом необхідних для здоров'я речовин: вітамінів (B, PP, E,), мікро- та макроелементів (калій, кальцій, фосфор, магній, натрій, залізо, марганець та ін.), антиоксидантів, біофлавоноїдів, амінокислот і ферментів, складних вуглеводів, необхідних рослинних білків, жирів (зокрема лецитин) і харчових волокон. Причому під час вживання слоку організм людини витрачає набагато менше енергії на травлення й засвоєння його корисних складників, ніж під час використання традиційних зернових продуктів. Доведено, що в стельці проявляється ефект, коли живе цілісне зерно має сильну комплексну дію завдяки багаторазовому посиленню цілющих властивостей кожного з компонентів.
Цілющі властивості та смакові якості Товщина привертали людей ще сотні років тому. Турботливі мами готували толокно для годування маленьких дітей у разі нестачі або відсутності грудного молока. Літні люди харчувалися толокном замість звичних каш у разі різних недуг, відчуваючи на собі його загальнозміцнювальні властивості. Готували в давнину толоку так: спочатку зерно замочували, а потім на ніч залишалися в теплій печі. Просушене зерно штовхли та складляли для зберігання й подальшого використання.
Зараз технологія виробництва стельова передбачає оптимальний час його пробудження, низькотемпературний режим сушіння, що дає змогу зберегти всі вітаміни та ферменти зерна, дбайливе подрібнення.
Лікарі повністю підтримують дієтологів у питаннях корисних властивостей толока, призначені цей продукт у разі туберкульозу, анемії, стресів, депресії, браку молока під час лактації, для відновлення операцій або тривалого медикаментозного лікування. Толокно багате на різні природні речовини, що сприяють відновленню нормальної життєдіяльності організму.
Завдяки вмісту в мусті лігніну та інших харчових волокон, знижується рівень холестерину в крові, відбувається очищення організму від зайвих кислот жовчі, токсинів і помітно підвищується імунітет і стабілізується робота ендокринної системи. Біофлавоноїди знижують ризик утворення пухлин і запобігають розвитку раку загалом, виводять токсичні речовини, сприяють протіканню важливих процесів в організмі та прискорюють регенерацію клітин. Лецитин сприяє якішому засвоєнню білків. У разі його браку спостерігаються дратівливість, зниження концентрації уваги та погіршення пам'яті. Адже лецитин є основним елементом тканини мозку та має регулярно надходити в організм із їжею. Встановлено, що ефективність рослинного лецитину вища, ніж тваринного походження. Авенантраміди запобігають закупорюванню судин і артерій, перешкоджаючи зростанню бляшок на стінках кровоносних судин. Аланін сприяє якісній роботі імунної системи та збереженню правильного балансу цукру в крові. Цистеїн захищає організм від руйнівної дії радіації.
Струмо можна рекомендувати як антидепресант — у ньому міститься багато вітамінів групи B, актуальних для зміцнення нервової системи, пам'яті та омолодження організму.
Основні | |
---|---|
Виробник | Грін-Віза |
- Ціна: 75 ₴